Konkurranser

Se fremtidens kokker og servitører i aksjon, og ikke minst noen av landets fremste kokker kjempe om tittelen «Årets sjømatkokk»!

 

 

Onsdag: 

10:00 – 15:00 Finale ASKO Bergen Cup, siste servering ca. 14:10. 

Deltakere: 

Lag 1:
Equinor 1 – Erlend Liabø karlsen og Tommy Rostico

Lag 2:
Hotel Norge by Scandic – August Mathias Corneliusse og Rebekka Mulligan

Lag 3:
Equinor 2 –  Sigve Ingvarsønn Sjøvoll og Nora Carene Tueng 

   

Torsdag: 

10:00 – 14:00  Årets Sjømatkokk – siste servering ca. kl. 13:10

Deltagere:

Lilian Haaland
Skyskaperen, Bergen – vinner av Årets Sjømatkokk 2021 

Stine Larsen Strand
Quality Hotel Maritim i Haugesund – Det Norske Kokkelandslaget, Community Catering

Reidar O. Kristiansen
Sous chef – Havsmak, Oslo

Konkurranser

Finalister i

ASKO SERVERING BERGENCUP 2021, onsdag 15. september:

BedriftKandidat 1Kandidat 2
Hotel Norge By ScandicVilde VindenesAugust Mathias Corneliussen
Sjaluppen Haakonsvern og Fløien FolkerestaurantAdrian BrakstadKatarina Myhre Jensen
Bekkjarvik GjestgiveriHelene Bruntveit IngebrigtsenStian Rød Næss
Bekkjarvik GjestgiveriMarius Selmer OlsenEmily Harloff
Spisekroken Straume asJoakim ErvikEmma Langøy

NORSKE KOKKERS LANDSFORENING BERGEN
HAR GLEDEN AV Å INVITERE TIL

ÅRETS SJØMATKOKK 2021

Konkurransen arrangeres i år for 18. gang. Det er en viktig del av vår satsning på å inspirere både publikum og bransje for å øke interesse bruken av sjømat. Konkurransen gjennomføres i år torsdag 16. september 2021 under fagmessen À la carte i Grieghallen i Bergen.

VIL DU BLI ÅRETS SJØMATKOKK?
Er du glad i en utfordring og synes det er gøy å konkurrere? Da er dette muligheten for deg! Her får du vist dine ferdigheter og lekt med din kreativitet blant kokkekollegaer fra hele landet.

Send inn oppskrift på din beste hovedrett av lysing. Ta bilde, legg ved din CV
med nødvendig kontaktinformasjon og jakkestørrelsen og din commis-informasjon. Din oppskrift gjennomføres på konkurransen. Blant de innsendte bidragene vil vi plukke ut de beste kandidatene til konkurransen.

Påmelding kan sendes til sjomatkokken@gmail.com senest innen 15.06.2021.

I konkurransen skal det lages tre ulike sjømatretter; to som fingermat/småretter og en hovedrett. De to fingermatrettene må lages på grunnlag av en «overraskelseskurv», hvor råvaren presenteres før konkurransen starter. Disse skal anrettes på fat eller små skåler til 12 personer. Hovedrettens porsjonsstørrelse skal være på 120 gram og bestå av 60 % lysing og lages i seks porsjoner. Dette for å redusere svinnet, samt være solidarisk i forhold til vårt globale matansvar.

Råvarer utover hovedråvaren tar deltagerne med selv, for øvrig henvises det til gjeldende retningslinjer i nordiske konkurranseregler på www.nkl.no.

Deltakerne får 30 minutter til planlegging av fingermatrettene før konkurransestart. Deltagerne starter med 5 minutters intervall og konkurransetid er tre timer til den første fingermatretten serveres, deretter 30 minutter mellom de neste rettene.

Vinneren av Årets Sjømatkokk vil motta en gavesjekk på 15 000 kroner, sammen med heder og ære!

Det vil være tilgjengelig standard kjøkkenutstyr under konkurransen, men vi anbefaler deltagerne å ta med nødvendig småutstyr (elektrisk maks 220V). Arrangørene forbeholder seg retten til å publisere innsendte oppskrifter og bilder som tas i forbindelse med konkurransen. Når påmeldingsfristen er gått ut, vil deltakerne bli kontaktet så snart utvelgelsen er falt. Deltakeravgiften er på 3500 kroner og må betales innen avtalt tid for å kunne delta i konkurransen. Avgiften skal dekke overnatting på hotell og deltakersamling med måltid kvelden før konkurransen.

Praktisk informasjon blir sendt ut når finalistene er plukket ut.

Deltagere på årets sjømatkokk 2021:

NavnBedriftComis
Liliana HaalandBare restaurantSvein Koløen Sandvik
Alexander SolvangSolstrand Hotel & BadSivert Koppen Blomvågnes
Stine Larsen StrandScandic maritim HaugesundJohn Magne Knudsen
Panu PhengphenKvikne FjellhotellAirlea Dano Sagarino