Konkurranser

NM-logoer

NORGESMESTERSKAP I KOKKEKUNST og NM SERVITØRFAG 2022

NM i kokkekunst, NM i Servitør arrangeres for 6 gang i Trondheim under storhusholdningsmessen MENY 2022 på EC Dahls Arena onsdag 28 september med 8 semifinaler og torsdag 29 september med finale for de 8 fra semifinale. Semifinale poengene tar den enkelte med seg inn i finalen.

Det var også satt opp NM i Community catering, denne konkurransen ser vi oss dessverre nødt til å trekke ut i år.

NM I KOKKEKUNST

Årets deltakere NM i Kokkekunst

  • Sindre Hjelmeseth, To Rom og Kjøkken, Trondheim
  • Siriyaporn Rithisirikrerg, Thon Hotell Lofoten, Svolvær
  • Emil Lundemo, Hegstad & Blakstad AS, Trondheim
  • Petter Soma, Fisketorget, Stavanger
  • Nils Flatmark, Britannia Hotel, Trondheim
  • Simen Johansen, Vaaghals, Oslo
  • Leander Grønnevig, Spiseriet Stavanger Konserthus
  • Stine Strand, Quality Hotel Maritime, Haugesund

Gjennomføring av NM i KOKKEKUNST
NM i Kokkekunst 2022 blir arrangert over 2 kokurransedager, og på dag 2 vil service bli i samarbeid med finaledeltagere i NM for servitørfag.

Kokkene tar med seg poengene fra dag 1 til start i finalen på dag 2, den deltageren med flest poeng etter to konkurransedager vinner NM I KOKKEKUNST 2022.

Dag 1 – 28.9 –  Mystery basket – lage mat til 8 gjester
Dag 2 – 29.9 – Finale 3 retter meny til 12 personer
Dag 2 – 29.9 – Finale med service og ande oppgaver

NKL Trondheim
står som arrangør for NKL sentralt og vil gjøre sitt ytterste for vellykkede konkurranser og vet at NM i kokkekunst vil sette sitt preg på Trondheim under NM uka.

THON Hotell Prinsen er i 2022 Valgt som NM/MESSE-hotell. Her er det gode NM og MENY-priser for deltakere / utstillere, og både Get to Gether og NM bankett blir gjennomført ved samme hotell..

Historien til NM i kokkekunst er lang, og etter mange år i Ålesund er arrangementet flyttet rundt til flere location i landet.

Semifinalen av NM i kokkekunst vil bli såkalt Speed Cooking, med råvarer fra mystery basket. Dette vil få frem kokken i deltakerne, semifinalistene tar med seg poengene fra dag 1 inn i finalen og konkurrerer da på lik linje om Kongepokal.

Vinner av NM i kokkekunst 2022 vil automatisk kvalifiserer seg som deltaker til det norske uttak årets Kokk – Bocuse D`or. Det vil derfor også bli mange gode internasjonale dommere som vil sitte i juryen.

Svein Magnus Gjønvik bl.a. tidligere Landsformann i NKL, oldermann i TKM, visepresident i Nordisk Kjøkkenchef federation og jurymedlem i flere nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser er leder av NM i kokkekunst 2022. Dette sammen med en flott styringsgruppe bestående av aktive medlemmer fra NKL Trondheim.

NM styret og NKL Trondheim styret takker alle sponsorer som stiller opp for et godt NM i 2022.

Spørsmål som gjelder NM 2022 kan rettes til:
Svein Magnus Gjønvik
mobil: 920 89 029
epost: smgrh@online.no 

NM i servitørfag

Det er med stor glede vi kan ønske velkommen til NM for servitører i Trondheim. 6 finalister vil være i aksjon i løpet av de 2 konkurranse dagene. de vil samarbeide med hver sin kokkefinalist. I tillegg vil de få andre praktiske og teoretiske oppgaver. Vi legger opp til at konkurransen skal bli veldig publikumsvennlig slik at vi får vist frem faget på en flott måte. Vi tror at denne konkurransen også vil være med å styrke omdømmet og rekrutteringen til faget.

Årets deltakere NM i Servitørfag

  • Tor Espen S. Ovesen, Restaurant ELV
  • Ole August Rosengren, Brasserie France
  • Birk Torp, Spontan Vinbar
  • Rolf E. Wenstad, Norsk Restaurantskole
  • Ole Øystein Trætli, To rom og kjøkken
  • Magne Gaut, Le Bistro

Gjennomføring av NM i servitørfaget 2022
Dag 0 – 27.9 – trekning av konkurranserekkefølge og et godt måltid sammen
Dag 1 – 28.9 – ulike servitørfaglige oppgaver på arenaen
Dag 2 – 29.9 – Finale med service og ande oppgaver

Spørsmål som gjelder servitør konkurransen kan rettes til:
Alexander Skjefte 
mobil: 926 56 800