NORGESMESTERSKAP I KOKKEKUNST OG SERVITØRFAG

Artikkelbilde-Arktisk-kokk

NM i kokkekunstNMikokkekunst

NM i kokkekunst arrangeres for 4 gang i Trondheim under storhusholdningsmessen MENY 2016. 2 finaledager onsdag 14. og torsdag 15. september 2016, med totalt 12 deltakere fra hele Norge.

Trondheim kokkenes mesterlaug (TKM) står som arrangør for Norges kokkemesters landsforening (NKL) og vil gjøre sitt ytterste for en vellykket konkurranse og vet at NM i kokkekunst vil sette sitt preg på Trondheim også i 2016.

Vi har også i 2016 fått med Scandic Nidelven og Scandic Baklandet som NM/ MESSE-hotell. Her er det gode NM og MENY-priser for deltakere / utstillere, og både Get to Gether og NM bankett blir gjennomført ved Scandic Nidelven.

Historien til NM i kokkekunst er lang, og etter mange år i Ålesund er arrangementet flyttet rundt til flere location i landet. Mange store kokkenavn begynte sin «karriere» som norgesmestre-, her kan nevnes Bent Stiansen,Odd Ivar Solvold, Trond Moi m.fl. og fra Trondheim Palle Jørgensen( 1992) Ole Erik Løkken (2001)- Thomas Borgan (2012) blir det en Trønder i 2016?

Svein Magnus Gjønvik bl.a. tidligere Landsformann i NKL, oldermann i TKM, visepresident i Nordisk Kjøkkenchef federa- tion og jurymedlem i flere nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser er leder av NM i kokkekunst 2016.

NM konkurransen:
Du skal komponere en 3-retters meny til 12 personer av årets utvalgte råvarer.

Forrett:
Vegtar forrett ( Lacto ovo- Meieri og egg kan benyttes )
Skal bestå av Perlepotet levert fra Frosta Øko Gulrot levert fra Frosta
Økologisk Brie fra Dovre

Hovedrett:
skal bestå av minst 60 prosent Svinecarre stykke m 6 ben (ikke pusset) fra Innherred, epd 4475273 hver deltaker mottar 3 stk carre ved konkurranse start
Som garnityr skal minst én av grønnsakene, purreløk og beter benyttes

Dessert:
Sjokolade Valrhonas nyeste Fairtrade /Øko sjokolade av det mørke slaget ACAOBA 60 % sammen med Bringebær og jordbær fra BAMA.

INFO Råvareliste NM 2016:
Alle deltakere sørger selv for sine råvarer utover hoved råvarene som er oppsatt i oppgaven. Hoved råvarene deles ut konkurransedag, da med lik mengde til den enkelte deltaker.

Vi ber dere selv kontakte leverandørene for avtale om leveranse av de nødvendige råvarene dere trenger for gjennomføringen, dette utover hoved råvarene og standard tørrvare.

På selve arenaen vil nødvendig standard frukt og grønt, meieri og tørrvarer være tilgjengelig.

Påmelding til NM i kokkekunst:
For bindende påmelding lages en utførlig beskrivelse av en 3-retters meny til 12 personer servert på Figgjo Porselen. Under konkurransen skal kun Figgjo porselen benyttes, ingen annen form for serverings effekter vil kunne benyttes. Menyen komponeres ut fra beskrevne råvarer og tilberedningsmetoder.

Skrift type: Times New Roman, str. 12pt.
Påmeldingen sendes på CD eller på e-post til NM@NKL.NO
Det skal ikke fremkomme informasjon som kan knyttes til din identitet i menyoppgaven.

I tillegg skal påmeldingen på eget dokument og separat inneholde:

• Personlige opplysninger som navn, adresse, bedrift, telefon privat og jobb, e-post samt din størrelse på kokkejakke.
• Kopi av fagbrev (digitalisert)
• Navn på assistent ( lærling) med kopi av lærekontrakt
• Annen informasjon ifølge påmeldingsskjema
• Digitalt bilde av deg i kokkeuniform

Menyen sendes NM i Kokkekunst – nm@nkl.no, innen 15. mai 2016 kl 24.00

Innen medio juni vil en lukket uttaksjury vurdere de innsendte bidragene
anonymt. 11 deltakere vil bli valgt ut. I tillegg vil det bli tatt ut 2 kandidater som trer inn dersom noen skulle falle fra. Fjorårets vinner er tittelforsvarer.

Alle som har sendt inn oppgave til bedømming, vil bli kontaktet av NKLs faglige utvalg , og navnene på årets konkurransedeltakere gjøres deretter kjent for pressen.

Om finalen
Det er vedtatt at NM skal ha 12 deltagere i to finaler over 2 dager, med 6 finalister på dag 1 og 6 finalister på dag 2. Den av kandidatene med høyest poengsum blir vinner av
NM i Kokkekunst 2016.

Reisekostnader
Deltakerne må selv dekke sine reisekostnader tur/retur Trondheim.
Deltakeravgift er kr. 6000 .- av dette betaler deltaker kr 5000.- til arrangør laug og de resterende kr 1000.- benyttes til inndekning av egne råvarer til konkurransen. Innbetaling skal skje senest 14 dager før konkurransen.
Avgiften dekker overnatting fra tirsdag til fredag. Det vil være dobbeltrom slik at dere kan bo sammen med assistent. Hvis det er deltakere fra Arrangør by beregnes denne å bo hjemme. Avgiften dekker også bespisning under Get together samt NM bankett for deltaker med assistent.
NM-styret oppfordrer deltakerne å ha med ”pent antrekk” til NM-festen .

Ellers ber vi om at alle leser NKL`konkurranseregler som finner på NKL.no sine hjemmesider.

Hoveddommer kunngjøres i uke 11. Resterende dommere offentliggjøres i August ca 14 dager før konkurransestart.

Faglig Utvalg NKL: Eva Danielse,  Jørn Lie og Maria Tuff

NM styret og TKM styret takker alle sponsorer som stiller opp for et godt NM i 2016.

Spørsmål vedr NM 2016 kan rettes til:

Svein Magnus Gjønvik
mobil: 920 89 029
epost: smgrh@online.no

Finalistene til NM i kokkekunst

NM_Servitør_logoNM i servitørfag

Det er med stor glede vi kan ønske velkommen til det tredje NM for servitør- er. 12 finalister vil være i aksjon i løpet av to dager, de vil samarbeide med hver sin kokkefinalist. I tillegg vil de få andre praktiske og teoretiske oppgaver. Vi legger opp til at konkurransen skal bli veldig publikumsvennlig slik at vi får vist frem faget på en flott måte. Vi tror at denne konkurransen også vil være med å styrke omdømmet og rekrutteringen til faget.

Spørsmål vedrørende konkurransen kan rettes til:

Laila Berge
mobil: 975 95 560

Alexander Skjefte
Mobil: 926 56 800

Trondheim Spektrum 
26. – 27. september

Åpningstider
Onsdag 26. 10 – 17
Torsdag: 27. 10 – 15.30