Konkurranser

NM-logoer

Norgesmesterskap i Kokkekunst og Servitør 2024

NM i kokkekunst og NM i Servitør arrangeres for 7. gang i Trondheim under Menymessen. Det vil bli semifinaler 25. september hvor 6 av semifinalistene i hver konkurranse går videre til finalen 26. september. 

12 finalister vil være i aksjon i løpet av finaledagen, hvor serviørfinalistene samarbeider med hver sin kokkefinalist. I tillegg vil servitørfinalistene få andre praktiske og teoretiske oppgaver. Vi legger opp til at konkurransen skal bli publikumsvennlig slik at vi får vist frem servitørfaget på en flott måte. Vi tror at denne konkurransen også vil være med å styrke omdømmet og rekrutteringen til faget.

NKL Trondheim står som arrangør for NKL sentralt og vil gjøre sitt ytterste for vellykkede konkurranser – NM i kokkekunst vil tradisjon tro sette sitt preg på Trondheim hele NM uka. Vinner av NM i kokkekunst mottar Kongepokal og vil automatisk kvalifisere seg som deltaker til det norske uttak Årets Kokk – Bocuse D`or. Det vil derfor også bli mange gode internasjonale dommere sittende i juryen.

Eget NM hotell vil bli annonsert hvor det blir gode NM og MENY-priser for deltakere/utstillere. Get together og NM bankett blir gjennomført ved samme hotell.

Svein Magnus Gjønvik bl.a. tidligere Landsformann i NKL, oldermann i TKM, visepresident i Nordisk Kjøkkenchef federation og jurymedlem i flere nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser er leder av NM i kokkekunst 2024. Dette sammen med en flott styringsgruppe bestående av aktive medlemmer fra NKL Trondheim. NM styret og NKL Trondheim styret takker alle sponsorer som stiller opp for et godt NM i 2024.

Spørsmål NM i Kokkekunst 2024:

Svein Magnus Gjønvik
Mobil:   920 89 029
E-post: smgrh@online.no

Spørsmål NM for servitører 2024:

Alexander Skjefte
Mobil: 926 56 800